Damerna i Missalonghi - Colleen McCullough (1988)
ISBN 9158213015
Förlag Legenda
Tryckt år 1988
Format Kartonage (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Gull Brunius
Omslag Peter Chapman
Illustrationer Peter Chapman
Handling
I staden Byron i Australien är nästan alla släkt med alla, ättlingar till den store Sir William Hurlinglord. Sir William råkade en gång läsa en bok av Lord Byron, vilket grep honom så djupt att han uppkallade allt och alla efter skalden och platser som hade anknytning till denne. Stadens industri är mineralvattenföretaget Byron Bottle Company och naturligtvis är det männen som regerar och bestämmer allt i den lilla staden.
I huset Missalonghi bor Missy, sjuklig och nerhållen, med sin mor och moster. De lever under mycket knappa och glädjelösa förhållanden, tillvaron består mest av sömnad och i viss mån läsande av uppbyggliga böcker.
Men så får Missy kontakt med en vikarie på biblioteket som sätter andra bäcker i händerna på henne. En mystisk främling flyttar till staden, köper mark och tycks vilja slå sig ner. Och någon börjar oväntat att köpa upp aktier i det sovande Byron Bottle Company. Staden skakas i sina grundvalar. Och den bleksiktiga Missy visar plötsligt sidor som ingen tidigare anat ...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1052
Read It Yes
Product Details
Utgåva 1. kart. uppl.
Tryckt av Richard Clay Ltd
Antal sidor 199
Orginaltitel The Ladies of Missalonghi
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1987