Drakklon - Peter O'Donnell (1980)
ISBN 9150205390
Förlag Bergh
Tryckt år 1980
Format Pocket (205 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Gabriel Setterborg
Handling
Modesty Blaise är ensam i en stor segelbåt hundra mil från land i Tasmanhavet, när hon hittar en man på en sjunkande flotte. Mannen har en egendomlig minneslucka. När han påstår sig vara Luke Fletchcr, den berömde konstnären som några veckor tidigare försvann under en simtur i Medelhavet, förstår Modesty att hon snubblat över ett mysterium.
Snart sväller det ut till en härva av mordmysterier, en härva som hon och hennes trofaste vän, Willie Garvin, motvilligt men ohjälpligt blir indragna i.
Till en början måste de kämpa mot helt okända fiender vars drag förvirrar dem, det är först när de har blivit hjälplösa fångar som motståndarna äntligen visar sig - det bisarra kriminella geniet Beuregard Browne, med sin adliga partner, Clarissa de Courtney-Scott, och deras präst-like bödel, pastor Uriah Crisp.
Det här nya äventyret för Modesty och Willie från England till Medelhavet och därifrån till andra sidan jordklotet. De blir överfallna av ett gangstergäng på Malta, konfronteras med ett mord i Chelsea, tvingas att begå en stor stöld
London, och hamnar till sist i en strid på liv och död på ön som rymmer svaret på alla frågor... Drakklon.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1078
Read It Yes
Product Details
Serie Modesty Blaise
Tryckt av Vänersborgs Boktryckeri AB
Antal sidor 341
Orginaltitel Dragon's Claw
Original Country England
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1978