De fyra änglarna - eller Se, Dannebrogen vajar över Kronprinsessegades glädjehus. Anteckningar från år 1910 af GM, kapten och directeur - Lars Rosander (1984)
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1984
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Des Asmussen
Handling
Skurk, rucklare, härlig karl, svindlare, fähund, underbar älskare - omdömena och tillmälena om (förre) löjtnanten Gustaf Malcolm var många och skiftande.
Klart var att han inte exakt var någon pålitlig herre.
Men Gustaf Malcolm hade anno 1905 räddat Hans Majestät Oscar II:s liv, och Konungens nådiga tacksamhet hade för en tid öppnat portarna för Gustaf till upphöjda och behagligt burgna kretsar. Med sin nyvunna strålglans är det för yrkesförföraren en smal sak att ingå giftermål med en stenrik danska. Utan äktenskapsförord, förstår sig.
Dock blir Gustafs skandalösa leverne för mycket för den Tvede-Nielsenska släkten: med tvång köper man ut honom. Fribiljetten är en kontant summa och äganderätten till ett hotell i Köpenhamn. Året är nu 1910.
Hotellet visar sig vara - ett glädjehus! Gustaf har blivit bordelldirektör!
Nå, födkrok som födkrok - bara inte Gustafs förnämare bekanta i Sverige får reda på det.
Men det är just vad de får - i en karusell av vanvettiga förvecklingar. Farsmakaren - den ende i Sverige nu? - Lars Rosander visar igen sitt suveräna handlag med en befängd handling som blixtrar mellan sublim humor och handfast komik, med fina kryddstänk av härlig tidskolorit.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1174
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 239
Orginaltitel De fyra änglarna
Original Subtitle eller Se, Dannebrogen vajar över Kronprinsessegades glädjehus. Anteckningar från år 1910 af GM, kapten och directeur
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1983