Drömmarnas tid är förbi - Cecilia Sidenbladh (1978)
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1978
Format Inbunden (230 x 145 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Göte Göransson
Handling
Magdalena Rudenschöld, en lysande skönhet, självskriven i de högsta hovkretsarna. Och Gustaf Mauritz Armfelts älskarinna i en passion lika himmelskt ljus som blodfullt jordisk.
Det var då. Så hade Gustaf Mauritz drivits i landsflykt, dödsdömd för landsförräderi. Och hon själv hade för påstådd delaktighet dömts till skampåle och spinnhus.
Men maktens och nådens hjul vrider sig, och nu var Gustaf Mauritz åter upphöjd i sin forna glans. Medan Magdalena, bortstött från hovet och av sina vänner, lever i förnedring i ett kyffe på Söders höjder. Med - o skam! - en simpel betjäntgosse som älskare.
När Magdalena hör att Gustaf Mauritz återvänt till Stockholm gör hon förtvivlade försök att åter möta honom. Och en mörk natt står de ansikte mot ansikte igen: ett bitterljuvt möte, där vemodet ändå färgas i rosenrött av glöden från en kärlek som ännu brinner i deras minnen. Och kanske i deras hjärtan.
Cecilia Sidenbladhs nya bok är en fristående fortsättning på "Apotekare Brandts sista år", som gav henne första priset i Bra Böckers stora berättartävling 1976.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1277
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 183
Orginaltitel Drömmarnas tid är förbi
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1978