Den andre brodern - Anne Tyler (1983)
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1983
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Kerstin Hallén
Omslag Kjeld Brandt
Handling
Året 1912 försvinner en av bröderna Peck spårlöst. Bestörtningen inom släkten övergår snabbt i glömska. En man som lämnar sitt trygga hem, gemenskapen, chefskapet för familjefirman är inte någon äkta Peck. Men kanske finns det ändå ett stråk av oro och äventyrslystnad i det Peckska blodet.
Två generationer senare bryter det fram hos Duncan, som inte bara revolterar mot den förkvävande familjeandan utan till råga på allt lockar med sig Justine, den blygaste av alla sina kusiner. Som nomader lever Justine och Duncan. Ständigt gör de uppbrott och flyttar till nya platser där de kastar sig in i de märkligaste sysselsättningar.
Justine är medelålders och hennes morfar, fredsdomaren, är långt över 80 när de återigen erinrar sig Caleb, den andre brodern, han som försvann. Tillsammans börjar de två, den bohemiska spåkvinnan och den åldrige, tillknäppte juristen, att genomkorsa landet på jakt efter Caleb. Han för att spåra upp sin enda föreningslänk med det förflutna - hon för att söka sanningen om den tillvarons obeständighet, som hon ständigt ser återspeglad i sina spåkort och i sitt eget liv.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1370
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 331
Orginaltitel Searching For Caleb
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1975