Djävulens advokat - Morris L. West (1964)
Förlag Aldus/Bonnier
Tryckt år 1964
Format Pocket (185 x 110 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Ingeborg Essén
Omslag Dan Jonsson
Handling
Djävulens advokat kallas i den katolska kyrkan den man, som på påvestolens uppdrag skall undersöka och lägga fram allt som kan tala mot en människas upphöjelse till helgon. Detta var Blaise Merediths uppgift, när han, dödsdömd i cancer, kom till Gemelli dei Monti, två tvillingbyar i det fattiga och efterblivna Kalabrien.
Den man vars liv han skall utforska är Giacomo Nerone, död för partisanernas kulor i krigets sista år, helgonförklarad av folket men betraktad med skepsis av myndigheterna, de världsliga såväl som de kyrkliga. Vem var han? Vilken är bakgrunden till de uppgivna miraklen? Hur mycket är vidskepelse i folkets dyrkan? Vad är sanning?
Den kvinna som Nerone älskat och som fött hans barn, de människor som bevittnat hans under, den rika Contessan, som härskar över denna eländiga provins - alla är de Blaise Merediths vittnen. Ändå blir Nerones liv och martyrium alltmer av ett mysterium, som fortsätter att verka i människornas liv.

Djävulens advokat väckte ett oerhört uppseende när den kom ut och den har stadigt bibehållit sin popularitet - den är en läsupplevelse av rang, spännande, gripande, givande.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1478
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 246
Orginaltitel The Devil's Advocate
Original Country Australien
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1959
Notes
Delfinbok D139