Dränkta förhoppningar - Donald E. Westlake (1992)
ISBN 9171310398
Genre Humor; Thriller
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1992
Format Inbunden (225 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Line Ahrland
Omslag Robert Reed
Handling
I den sjunde boken i serien om den numera klassiske antihjälten John Dortmunder möter vi honom i hans längsta, mest komplicerade och absolut galnaste äventyr.
När Dortmunder en kväll kommer hem efter ännu ett misslyckat inbrott finner han till sin fasa en gammal fängelsekompis i lägenheten. En cellkamrat som alla hoppades skulle sitta inom lås och bom för resten av sitt liv. Tom Jimson, en iskall psykopat med en orms karisma.
Tom Jimson behöver Dortmunders hjälp. För nästan trettio år sedan, just innan han skulle buras in, gjorde Tom ett stort jobb nära Albany. Ett mycket stort jobb. Hans kumpaner fick det lite besvärligt och Tom stack med hela bytet - 700 000 dollar. Han begravde pengarna i en liten landsortsstad, vackert belägen i en dalsänka. Och medan Tom avverkade sin fängelsevistelse gjorde staten New York om dalen till en vattenreservoar. Hans skatt ligger nu gömd under kubikmeter av vatten och lera.
Som den elake gosse han är planerar nu Tom att spränga dammen, lägga omgivningarna under vatten och återerövra sina pengar.
Niohundra småstadsbor hotas av ett fasansfullt öde och Dortmunder inser att han måste finna en alternativ lösning för att ge Tom hans byte tillbaka. Tillsammans med Andy Kelp, Stan Murch, Tiny Bulcher och en excentrisk datafantast gör Dortmunder bokstavligt talat den verkliga djupdykningen. Och misslyckas.
Det krävs ett andra försök... och ännu ett. Allt går åt skogen. Toms dynamitplan blir för varje misslyckat försök alltmer aktuell...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1503
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 531
Orginaltitel Drowned Hopes
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Notes
Bra Sänning

Första svenska uppl. 1992