Den heta stenen - Donald E. Westlake (1982)
ISBN 9100750050
Genre Humor; Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 1982
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Pelle Fritz-Crone
Handling
Den heta stenen är den berömda Balabomosmaragden, mörkgrön, mångfasetterad, något mindre än en golfboll, värd minst en halv miljon dollar. Den ägdes av den afrikanska staten Akinzi, som visade den på en utställning i New York. Men i den afrikanska staten Talabwo, om hade brutit sig ut ur Akinzi, ansåg man att smaragden tillhörde dem, och man ville ha den tillbaka, kosta nästan vad det kosta ville. Det var inte så mycket för det stora värdet som för att stenen var liksom helig, gudomlig.
Talabwos FN-ambassadör hyrde en gangster för att stjäla smaragden. Gangstern handplockade bland sina vänner ett team av experter, kännare och skickliga handhavare av lås, bilar etc. Man lyckades ta smaragden ur dess monter, men den i gangstergänget som transporterade stenen åkte fast och svalde den i ett obevakat ögonblick. När smaragden kom i dagen igen gömde han den. När gangstergänget hade arbetat sig fram till gömstället var smaragden borta...
Ja, fråga inte hur allt detta och mer därtill gick till! Läs Donald E. Westlakes utomordentligt roliga och spännande berättelse! Lid med de ambitiösa och hederliga och snälla gangsterna i deras strävanden med lastbil, sportbil, helikopter och lokomotiv och deras kamp för och mot skumt folk såsom en ambassadör, en advokat m.fl.! Gläds till slut åt att vad man kan kalla rättvisan segrar och åt sanningen i de gamla ordspråken om att den sege arbetaren är sin lön värd och att den som verkligt illa gör illa far.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1505
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 210
Orginaltitel The Hot Rock
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1970
Notes
Bonniers bokpaket