Den mörka ängeln - Mari Jungstedt (2008)
ISBN 9789100118211
Genre Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 2008
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Sofia Scheutz
Handling
»Hennes gråt hade jag fått leva med hela livet. Mitt innanmäte var en behållare, fylld av hennes tårar. Från det att jag tog första klivet ur sängen på morgonen var jag medveten om hur de skvalpade runt därinne. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till den dagen det rann över.«

Vårvindar viner över Gotland när Visbys nya kongresshall invigs under ett stort kalas med över femhundra gäster. Festfixaren Viktor Algård står för det glittriga arrangemanget, men det ska bli hans sista fest. Dagen därpå hittas han mördad i byggnaden.
Kommissarie Knutas letar motiv bland en grov tonårsmisshandel, en introvert fårbonde, en hemlig älskarinna och en forsmådd konkurrent. Utredningen ställer honom inför tuffa dilemman, både som tonårspappa och polischef.
TV-journalisten Johan Berg drar i egna trådar och hans nyblivna fru Emma Winarve hamnar mitt i händelsernas centrum och riskerar livet.
Samtidigt pågår i en lägenhet ett samtal med djupa psykologiska bottnar...

Den mörka ängeln är en gastkramande psykologisk thriller och en skildring av den ödeläggelse ett föräldraskap kan leda till.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1669
Read It Yes
Product Details
Tryckning 2
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 318
Orginaltitel Den mörka ängeln
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 2008
Notes
Originalupplaga 2008