Den oändliga historien - Ende, Michael (1987)
ISBN 9150208446
Förlag Bergh
Tryckt år 1987
Format Pocket (200 x 120 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Roland Adlerberth
Omslag Roswitha Quadflieg
Omslag Anders Wikberg
Handling
Bastian Balthasar Bux är en kvarsittare, fegis och bokmal som ofta finner tillvaron hård. När verkligheten blir för svår drömmer han sig in i fantasins värld.

En dag hittar Bastian en bok i ett antikvariat: DEN OÄNDLIGA HISTORIEN. Boken griper fatt i honom. Han gömmer sig på skolans vind och börjar läsa. Tillsammans med Bastian förs vi in i Fantásien. Den som kommer till Fantásien får en medaljong med inskriptionen "Gör vad du vill". Bastian tolkar detta som "Gör det du har lust med". Så dras han in i en virvel av äventyr som skapas av hans egen ohämmade fantasi.

Är detta en magisk bok? Vi möter glädjeämnen och sorger som vi känner igen från våra egna liv. I Fantásien ställs världens kontraster skarpt mot varandra: det vackra mot det fula, det glada mot det sorgsna, det goda mot det onda, det modiga mot det fega - allt som gör livet levande och spännande!

Vännen Atreju hjälper Bastian att finna vägen tillbaka från det oändliga fantasiriket. Bastian inser att medaljongens motto också kan betyda: "Alla önskningar har konsekvenser, sök därför din innersta vilja!".
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 333
Read It Yes
Links Film
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Antal sidor 469
Orginaltitel Die Unendliche Geschichte
Orginalspråk Tyska