Dubbelhinder - Francis, Dick (1983)
ISBN 9146143955
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1983
Format Inbunden (220 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Astrid Lundgren
Omslag Göte Göransson
Handling
Jonathan Derry arbetar som huvudlärare i fysik vid East Middlesex grundskola i London. Han är drygt trettio och lever i ett barnlöst och ganska trist äktenskap med Sarah. Ljuspunkterna i hans liv består i hans återkommande kontakter med den betydligt yngre brodern William - en hästgalen tonåring som studerar vid internat - och i en regelbunden skytteträning.
Jonathan och Sarah har få nära vänner. De umgås till och från med ett jämnårigt par, Peter och Donna. Peter arbetar med data och Donna längtar intensivt efter ett eget barn. En kväll ringer Peter. Han är förtvivlad och kräver att Jonathan och Sarah omedelbart ska komma hem till honom i Norwich, åtskilliga mil bort. Någonting förfärligt har inträffat. Donna har stulit en baby!
Det tar tid att reda ut situationen och Jonathan måste återvända till skolan. Då han är på väg till bilen överlämnar Peter tre kassettband som enligt etiketterna innehåller populärmusik. Jonathan prövar dem i bilen men hör bara väsanden, buller och pip. Han inser snart att ljuden är inspelade datasignaler och erinrar sig att Peter nämnt något om två hotfulla män som uppvaktat honom. Efter ett par dagar nås han av budet att Peter omkommit i en explosionsolycka. Enligt polisen är den självförvållad - inget brott ligger bakom.
De tre till synes oskyldiga kassettbanden visar sig ha samma effekt som dynamit. Jonathan kommer snart att tvingas ta aktiv del i händelser som ligger fjärran från hans invanda liv och målen för hans skjutövningar kommer inte längre att vara tioringade tavlor. Kassettbanden innehåller ett genialt och osvikligt vadhållningssystem för hästkapplöpningar. Rätt använt kan det ge miljoner.
Men Jonathan kommer inte att få del av de vinsterna - inte heller hans bror William - som fjorton år senare dras in i samma härva...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 431
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Tryckeri AB Norden
Antal sidor 255
Orginaltitel Twice Shy
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1981