Dömd av IRA - Herron, Shaun (1974)
ISBN 9170084270
Genre Thriller
Förlag Askild & Kärnekull
Tryckt år 1974
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Olof Starkenberg
Handling
Alla tidsepoker av nöd och oro har fått sin klassiska berättelse. Det här är en bok som mycket väl kan bli den klassiska romanen om dagens bittra strider på Irland. Genom sin brutala kraft och en god thrillers alla ingredienser förmedlar Dömd av IRA en särdeles grym men nödvändig sanning.
Dömd av IRA berättar historien om John McManus som av samvetsskäl gick med i IRA. Nu är han desperat och vill fly från denna andefattiga värld av våld och brutalitet i vilken han blivit infångad. Förföljd av IRA-provos flyr han genom Irland - med bil, buss, till fots - desperat kämpande för att undkomma följderna av sitt tidigare liv. Två kvinnor är inblandade i hans flykt. Där är Kate Burke vars passion för John och för sitt land rasar även under hotet från revolvermännen. Och Brendine Healy, en amerikansk flicka som aldrig borde ha lämnat Boston. Inblandade är också äventyrare och mördare samt vanliga modiga människor både i norr och söder.

Om ett bevis på en god roman är att dess människor lever med läsaren dagar och veckor - om ett annat är att den informerar och får en att tänka efter - då är Dömd av IRA verkligen en överlägsen berättelse.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 563
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Centraltryckeriet AB
Antal sidor 278
Orginaltitel Whoremother
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1974
Notes
Månadens Bok