Den femte kvinnan - Henning Mankell (1996)
ISBN 9173245143
Förlag Ordfront
Tryckt år 1996
Format Inbunden (215 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Mikael Eriksson
Handling
En stjärnklar natt i september 1994 ger sig en stillsam äldre herre, fågelskådare och fritidspoet, ut för att följa flyttfåglarnas avfärd från Skåne. Men han snubblar på stigen och faller i en infernaliskt gillrad fångstgrop på sina ägor. När Kurt Wallander hittar honom hänger han spetsad till döds på skarpvässade bambupålar, omsvärmad av kråkor.
Kort tid efteråt försvinner en blomsterhandlare spårlöst. Även han hittas avrättad ute i skogen.
Vad är det som drabbar dessa försynta herrar? Vilka är de egentligen?
Kurt Wallander och hans kolleger inom Ystadspolisen förstår snart att dåden handlar om välriktad hämnd. Men den de jagar är en minutiöst förberedd mördare som med lätthet lurar in sina förföljare på fel spår...

Än en gång lyckas Henning Mankell ringa in vår tid och i sin kriminalroman ställa frågor om moral, kvinnosyn och rättssamhällets kris i dagens Sverige. Hans fem tidigare böcker om Kurt Wallander har lovordats av kritiken och blivit mångfaldigt prisbelönta av Svenska Deckarakademin och Skandinaviska Kriminalsällskapet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 980
Read It Yes
Product Details
Utgåva 1. uppl.
Tryckning 2
Tryckt av WSOY
Antal sidor 474
Orginaltitel Den femte kvinnan
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1996
Notes
Även tillg. med tryckår: [Ny tr.], 1996 (Smedjebacken : Smegraf) ; [Ny tr.] 1997 ; [Ny tr.], 1998 (Smedjebacken : Fälth & Hessler)