Smak för döden - James, P.D. (1988)
ISBN 9100500895
Förlag Bonnier
Tryckt år 1988
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Elsa Svenson
Omslag Anders Söderberg
Handling
Polisintendent Adam Dalgliesh från Scotland Yard får ansvar för ett ovanligt känsligt och besynnerligt fall: den kände politikern Sir Paul Berowne hittas mördad i sakristian i en kyrka i Paddington - sida vid sida med en dagdrivare från grannskapet. Deras halsar är avskurna.
Det blir Dalgliesh problematiska uppgift att finna mördaren. Frågorna hopar sig. Varför sov Berowne i sakristian innan han mördades? Har flickan som drunknade i Themsen något med saken att göra? Finns det något samband mellan mordet på Berowne och att tre kvinnor i Berownes bekantskapskrets dött under oklara omständigheter?
Polisintendent Adam Dalgliesh går sin vana trogen metodiskt till väga. Hans spår leder genom ett London med många ansikten, i lyx och armod, tills han återkommer till den ödsliga och mörka kyrka där allt började. Dalgliesh får många tillfällen att söka svaren på sina frågor i sitt eget inre. Den poetiske och tankfulle kommissarie som vi lärt känna i många tidigare böcker av P D James framträder mera levande och intressant än någonsin.
Med Smak för döden gör P D James sitt stora internationella genombrott och anses nu allmänt som den främsta samtida författaren i sin genre.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 679
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 464
Orginaltitel A Taste for Death
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1986