Rhiannons svärd - Brackett, Leigh (1979)
ISBN 9185668125
Genre Science Fiction
Förlag Kindberg
Tryckt år 1979
Format Pocket (210 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Ylva Spångberg
Omslag Inger Edelfeldt
Handling
Science fiction är inte bara berättelser om teknik, om vår tänkbara framtid eller ens om de hot vi som släkte står inför och måste ta ställning till. Science fiction kan också vara ren magi, ren romantik: berättelser om hisnade äventyr på främmande, fjärran världar fyllda av skräck och skönhet.
Leigh Brackett var den författarinna som kanske bättre an någon annan skapade den sortens science fiction, och hennes roman Rhiannons svärd är ett förstklassigt prov på hennes konst. Tillsammans med jordmannen Matt Carse möter vi ett sedan länge försvunnet Mars, fyllt av prunkande överflöd och genomträngande ondska, av kärlek, hat och ödesbestämning. Bracketts roman är ren underhållning, ren saga; den är samtidigt en fängslande, suggestiv och andlöst spännande berättelse om det stora äventyret.
I sitt slag är den en av sf-litteraturens stora klassiker.

"Jag envisas med att betrakta Rhiannons svärd som den bästa av alla romaner i Burroughs efterföljd, den bästa av alla försök att frammana det fantasins Mars vi alla skulle ge vår svärdsarm för att få besöka." - Brian W Aldiss
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 87
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Kindbergs Grafiska AB
Antal sidor 132
Orginaltitel The Sword of Rhiannon
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1953