När jag var fem dödade jag mej - Buten, Howard (2002)
ISBN 9146200525
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 2002
Format Kartonage (215 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Elisabeth Werner Starck
Handling
När är jag kom hit var mrs Cochrane den första jag träffade. Hon kom och mötte mig vid disken där jag stod med mamma och pappa. Alla skakade hand utom jag. Jag hade händerna i fickorna. Knutna. Mrs Cochrane tog mig därifrån. Hon är ful. Jag spyr när jag tittar på henne och hon har långbyxor fast hon är gammal. Hon talar väldigt tyst till mig som om jag sover. Jag sover inte. Hon tog mig till min avdelning. Det finns sex sängar i den. Inga gardiner, inga mattor. Inga bord. Ingen tv. Det är galler för fönstren som i ett fängelse. Jag är i fängelse för vad jag gjorde mot Jessica.

"När jag var fem dödade jag mig" är åttaårige Burts egen historia, skriven på väggen i Tysta rummet på barnkliniken, Det är en rolig, älskansvärd och upprörande berättelse om den svåra konsten att handskas med vuxna, och om att lära sig förstå livet och kärleken. Boken, som sålts i miljoner exemplar över världen, kom första gången ut på svenska 1986. Denna upplaga är något reviderad och försedd med ett nytt förord av författaren.

HOWARD BUTEN är en av Frankrikes mest älskade författare. Han är också grundare av Centre Adam Shelton, en institution i Paris för behandling av autism hos bam och ungdomar
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 88
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Fälth & Hässler
Antal sidor 179
Orginaltitel When I was five I killed myself
Original Publication Year 1981
Notes
Första svenska uppl. 1986