Statsrådets klipp - Balderson, Bo (1987)
ISBN 9100500313
Förlag Bonnier
Tryckt år 1987
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Bo Berling
Handling
Överingenjör Johan Lindström är lycklig ägare till en herrgård och aktier för sextio millioner i AB Elektrokyl. Inte ens en skara arvshungriga syskonbarn kan förmörka hans liv. Möjligen skulle det vara kråkorna. Men hans släktingar är tillgivna, hjälpsamma och uppoffrande vid de tillfällen då han står ut med att ha dem i närheten. Och när han till sist lämnar den lilla kretsen under uppskakande omständigheter, kan det då vara någon av dem som har...
Nej, hur kan ni tro det!
Men statsrådet tror. Med sin vanliga suveräna förmåga att delegera har han lämnat detaljer som propositioner, lagförslag och riksdagsfrågor åt medhjälpare för att ägna sig åt väsentligheter. Han avvisar föraktfullt norrländska landshövd i ngeposter och att bli VD i Vin- och Spritcentralen, Han skall lösa gåtan kring mordet på Johan Lindström. Och gör det också, vemodigt biträdd av adjunkt Persson, som dock i denna del av deras äventyr kvicknar till på ett sätt som torde skaka om hans många medkännande vänner från tidigare böcker.
Världen förändras men det finns alltid politik och politik kan alltid utsättas för satir. I bättre form än någonsin störtar Statsrådet, styrkt av saftkobbel, ut på nya, oförglömliga äventyr bland hög och låg.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 107
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 300
Orginaltitel Statsrådets klipp
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1986