Operation Enigma - Bar-Zohar, Michael (1979)
ISBN 9150003860
Genre Thriller
Förlag Bernce
Tryckt år 1979
Format Inbunden (205 x 125 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Roland Adlerberth
Omslag Fritz Blankenhorn
Handling
Av alla underjordiska agenter under 2:ndra världskriget kunde få tävla med Francis de Belvoir, känd som "Baronen", den djärvaste och mest belevade tjuven i Europa. Han är också den mest hatade man Gestapo någonsin jagat, för "Baronen" hade, vid krigets höjdpunkt, stulit ett halvt ton av nazisternas guld i Paris och smugglat det till England där han hamnade i fängelse.
Efter en tid blir han lovad att sättas på fri fot om han vill återvända till det nazi-ockuperade Paris och utföra det "omöjliga" uppdraget att stjäla Tysklands största krigshemlighet, kodmaskinen Enigma, som sände och dechiffrerade de viktigaste meddelandena från tyska högkvarteret
"Baronen" planerar sitt uppdrag högst raffinerat, använder ett nät av parisiska prostituerade, förfalskare och svindlare - men så händer något oväntat! Han möter den vackra Michéle Levine, som han beslutar skall bli nyckeln i aktionen för att stjäla Enigma. Michele är en ung judisk kvinna, vars födelsestad Paris har blivit en dödsfälla för dem hon älskar. Nu råkar hon ut för det fruktansvärda ödet att bli inblandad i "Baronens" plan, hur han skall överlista sin farligaste motståndare, den hyperintelligente tyske översten von Beck.

Romanen är baserad på fakta, kodmaskiner existerade. OPERATION ENIGMA är mästerligt berättad av en av de största thrillerförtattarna i vår tid.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 120
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 236
Orginaltitel The Enigma Sacrifice