Döden i växthuset - Burns, Rex (1980)
ISBN 9100448710
Förlag Bonnier
Tryckt år 1980
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Staffan Torsson
Omslag Nisse Peterson
Handling
Gabe Wager hade just blivit förflyttad från Denvers narkotikarotel till mordkommissionen. Ingen hade ännu haft tid att sätta honom in i tjänstens hemligheter, då han plötsligt kastas rätt in i ett brutalt och gåtfullt mordfall.
En kvinna hittas mördad i Botaniska Trädgården, dvs hennes avhuggna huvud återfanns omsorgsfullt utplacerat bland de tropiska växterna. Vem är hon och varför har mördaren behövt tillgripa så teatraliska metoder? På egen hand och med sin överordnades ogillande i ryggen börjar Wager nysta upp de få trådarna. De för honom till en hård och sjaskig värld, mannekängernas och modefotografernas värld och när gåtans lösning börjar anas är Wagers eget liv i fara.

Rex Burns räknas av många som en av de bästa nya deckarförfattarna i samma genre som Sjöwall/Wahlöö och Ed McBain. Hjälten i hans romaner är Gabe Wager, chicano, dvs av mexikanskt ursprung och Denver, Colorado är den tuffa skådeplatsen för de omsorgsfullt uppbyggda intrigerna. Burns romaner är på en gång realistiska och spännande och ger en fängslande inblick i det amerikanska samhällets mörkaste sidor.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 134
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 210
Orginaltitel Speak for the dead
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1978