Bahamakrisen - Bagley, Desmond (1983)
ISBN 9146141758
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1983
Format Inbunden (200 x 125 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Ulla Berg
Omslag Svenolov Ehrén
Handling
Tom Mangan är drygt fyrtio år och chef för ett blomstrande turistimperium på Bahamaöarna, vars verksamhet med tiden blivit ett villkor för landets välbefinnande. Han förvånar alltid sin omvärld då han talar om att han är infödd bahamabo. Han tillhör en aktad, vit familj som för generationer sedan kom seglande till de jungfruliga öarna efter att ha tillhört förlorarna i amerikanska frihetskriget. Efter studier i England och USA och en statusfylld ekonomexamen har han - förutom livsnödvändiga insikter - fått ett antal inflytelserika vänner. En av dem är Billy
Cunningham, junior i en oerhört rik finansfamilj i Houston, Texas.
Tom och Billy har just slutit ett samarbetsavtal som på ett bräde ger Tom femtio miljoner dollar. Det är några dagar kvar till jul och Tom ser fram mot väntande ferier. Hans hustru och en av parets döttrar är redan på väg till Florida i familjens båt. Sent på kvällen får han veta att båten inte nått sin destinationshamn. Den dag som såg ut att bli den lyckligaste i Tom Mangans liv blir den värsta!
Båttragedin, som träffar Tom mitt i hjärtat, utgör upptakten till en serie egendomligt sammanlänkade och förklarliga
händelser vars hela sammanhang endast Tom anar. De leder till avsevärda svårigheter för honom och till en hotande nationell kris för Bahamaoarna.
Desmond Bagley ger i "Bahamakrisen" upprepade bevis på sitt mästerskap, Gång på gång infriar han läsarens alltmer stegrade förväntningar då han för handlingen vidare. En skoningslös, brutal människojakt i träskmarkerna vid Mexikanska golfen, där trädens tätväxande och skonsamt döljande luftrötter räddar Tom Mangans liv, följs av en avslutande dramatisk uppgörelse i Grand Bahamas labyrintlika hamnområden.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 144
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av A.B.M.-Tryck
Antal sidor 270
Orginaltitel Bahama Crises
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1980