Tänd ett litet ljus - Binchy, Maeve (1985)
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1985
Format Inbunden (230 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Roland Adlerberth
Omslag Ib Thaning
Handling
Brett och frodigt berättar denna roman av stjärnskottet Maeve Binchy om två familjer - en engelsk och en irländsk - och hur deras öden vävs samman under åren från andra världskriget fram till 1960.
Familjen O’Connor, stor, bullrig och grälsjuk, består av mamma Eileen, pappa Sean och deras sex barn. Sean och Eileen driver en affärsrörelse i Kilgarret på Irland.
I England möter vi den struntförnäma förortsfamiljen White: den kinkige George, hans hustru Violet som fåfängt hoppas att hennes romantiska drömmar ska gå i uppfyllelse, samt deras dotter Elizabeth.
Under blitzen - tyskarnas oavbrutna bombangrepp mot London - evakueras Elizabeth till O’C onnors. Till en början blir hon alldeles förskräckt över den omåttliga känslosamheten hos irländarna som är snara till vrede och snabba till förlåtelse. Men genom vänskapen med den tioåriga Aisling och kärleken hon möter hos Eileen börjar Elizabeth uppskatta livet som aldrig förr. När hon efter kriget återvänder till England förblir familjen O’Connor en del av henne själv.
Under tjugo års vänskap korsas gång på gång Aisling O’Connors och Elizabeth Whites vägar.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 153
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 587
Orginaltitel Light a Penny Candle
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1982