I cirkelns mitt - Brown, Dan (2006)
ISBN 9100106062
Förlag Bonnier
Tryckt år 2006
Format Inbunden (235 x 165 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Ola Klingberg
Omslag John Eyre
Handling
När en ny NASA-satellit fångar bevis på ett häpnadsväckande sällsynt fynd begravt djupt ner i den arktiska isen kan det ifrågasatta rymdorganet utropa att de vunnit en efterlängtad och nödvändig seger, en seger som har en avgörande betydelse för det amerikanska rymdprogrammet och i den pågående presidentvalkampanjen.

Presidenten ligger dåligt till i opinionsundersökningarna och han ger sin personliga underrättelsean alytiker Rachel Sexton i uppdrag att fara till Milne Ice Shelf för att verifiera fyndets autencitet. Ackompanjerad av ett expertteam, som inkluderar den karismatiske akademikern Michael Tolland, lyckas Rachel komma fram till det otänkbara: hon finner bevis för att detta är en vetenskaplig bluff, ett fruktansvärt fräckt bedrägeri som hotar att skaka supermaktens alla relationer och därmed försätta hela världen i ett osäkert tillstånd. Men innan Rachel kan kontakta presidenten blir hon och Michael attackerade av ett gäng lönnmördare som styrs av en osynlig agent (power broker) som med alla medel tänker dölja sanningen. De flyr för sina liv i en miljö som är lika ödslig som farlig och deras en da hopp om överlevnad ligger i att ta reda på vem som ligger bakom den na mästerliga bluff. Sanningen, kommer de att lära sig, är det mest chockartade bedrägeriet av dem alla.

Dan Brown väver samman vetenskap och historia till så påtagligt pulshöjandespännings romaner att han är världens mest läste författare för närvarande. I cirkelns mitt är tredje boken av Dan Brown som utkommer på svenska efter Änglar och demoner och Da Vinci-koden.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 575
Read It Yes
Product Details
Tryckning 5
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 515
Orginaltitel Deception Point
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 2001
Notes
2.-3. tr., 2005 ; 5. tr., 2006