Rollspel - David Baldacci (2006)
ISBN 9170022364
Genre Thriller
Förlag Bra böcker
Tryckt år 2006
Format Storpocket (210 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning David Nessle
Omslag Karin Österlund
Handling
En mördare gäckar polisen på landsbygden i Virginia. En ung kvinna, stripteasedansös visar det sig, hittas död och svårt sargad. På brottsplatsen har gärningsmannen lämnat märkliga spår som tyder på att han iklätt sig rollen av en seriemördare som härjade i Kalifornien under 1960-talet. Nästa offer är ett par ungdomar. Samma märkliga signaler från gärningsmannen. Polisen fruktar att en fortsättning kommer att följa.

Robert Lee Battle är en av Virginias rikaste och mest ansedda män. Men det finns sprickor i den välputsade fasaden. Battle är en osympatisk familjetyrann och det utåt sett lyckliga äktenskapet med den paranta hustrun är en kuliss. Han är en notorisk kvinnojägare och använder sig gärna av prostituerades tjänster. Familjen ruvar också på mörka minnen av en son som dog i unga år under omständigheter som tystats ned.

Privatdeckarna Michelle Maxwell och Sean King utreder ett inbrott på familjen Battles lantegendom men blir snart indragna i jakten på seriemördaren som fortsätter sitt morbida rollspel. Allt pekar mot att det finns en koppling mellan inbrottet och morden.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1637
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Nörhaven Paperback A/S
Antal sidor 432
Orginaltitel Hour Game
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 2004
Notes
Första svenska upplaga 2004